/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Oferta turistică a Moldovei apreciată la o expoziție din Polonia. Standul țării noastre a luat Premiul Mare

missing
15 februarie 2018, ora 08:51

Sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții” și în cadrul campaniei internaționale de comunicare “#BeOurGuest”, Moldova a fost prezentă cu un stand comun la care vizitatorii au făcut tururi virtuale la cele mai importante destinații turistice ale țării, iar tur-operatorii au avut zeci de întâlniri cu agenții economici din Italia și Polonia care își completează ofertele turistice cu destinații orientate pe turismul gastronomic și de aventură ușoară.

Mai mult, reprezentanții diasporei alături de doi bucătari – membri au Asociației Profesionale a Bucătarilor din Italia au organizat și un show gastronomic de preparare a bucatelor tradiționale moldovenești, care au fost servite cu un pahar de Vinul Moldovei. Astfel, vizitatorii au putut gusta din plăcintele moldovenești, sărmăluțele din foi de varză și viță de vie, hulubași din aluat și desigur din tradiționalul desert: prune cu nuci și frișcă.

Doina Nistor, director, Proiectul de Competitivitate din Moldova:Ne bucurăm că în mai puțin de patru ani, de la cea mai puțin cunoscută destinație în Europa, țara noastră a ajuns să fie plasată în top 10 țări recomandate pentru călători de către publicații internaționale notorii. De aceea susținem promovarea imaginii Moldovei drept destinație turistică inedită în centrul Europei, inclusiv prin campanii și activități bine definite pe piețele țintă, precum Italia și Polonia. Turismul este ramură a economiei care are potențial de a influența multe alte industrii conexe, iar odată dezvoltat poate asigura creștere economică, oferi locuri de muncă, în special în zonele rurale.”

La târgul de profil au fost prezenți tur-operatori: „Tatra Bis”, „Ways Travel”, și vinăriile „Asconi” și „Purcari”, care au făcut cunoscută ofertă turistică a Moldovei.

Oferta turistică a Moldovei s-a făcut remarcată și la Salonul Turistic de la Poznan, Polonia, unde standul țării noastre a luat Premiul Mare pentru concept, design și posibilitățile logistice oferite, demonstrând astfel calitatea activităților de promovarea pe piața poloneză. Distincția vine după ce în luna noiembrie 2017, standul Moldovei a luat un premiu similar la expoziția TT Warsaw. Sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții”, tur-operatorii „Tatra Bis”, „Corina Travel” și vinăriile „Asconi” și „Purcari” au oferit vizitatorilor degustări de vinuri, au avut mai multe întâlniri cu numeroși jurnaliști locali specializați pe turism, inclusiv un canal TV regional și au prezentat vizitatorilor campania inovativă, desfășurată în mediul online, “#BeOurGuest”. Participarea agenților economici la evenimentul de profil a fost posibilă datorită suportului oferit de ANTRIM, Proiectul de Competitivitate din Moldova și MIEPO.

Evenimentele de acest fel se aliniază la direcțiile strategice de promovare a turismului în 2017 – 2019 elaborat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

În 2017, 42.972 cetățeni italieni au vizitat Republica Moldova, dintre care aproximativ 80% au sosit pe cale aeriană, în timp ce din Polonia au venit 14.079 de turiști, iar mai bine de jumătate au venit cu transportul auto.

La patru ani distanță după ce a fost declarată cea mai puțin vizitată destinație din Europa, Moldova a desfășurat o amplă campanie de promovare sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții”. Astfel, pe parcursul anilor 2016-2017, Moldova a înregistrat o creștere media anuală de 17%, ajungând la 3,2 milioane de vizitatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram