Un liceu din Republica Moldova, decorat de Casa Regală a României

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a conferit Decorația Regală „Crucea Casei Regale a României” Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău. Ceremonia va avea loc pe 26 martie, la Palatul Regal din București, anunță Infoprut.ro.

Liceul Teoretic „Gh. Asachi” cu studierea aprofundată a limbii franceze din Chişinău este un nume de rezonanţă în Republica Moldova atât din perspectiva istorică, fiind cea mai veche unitate de învăţământ din republică, cu tradiție de peste 145 de ani, cât şi din perspectiva contemporană, care dezvoltă un demers educaţional, bazat pe valorile înaintaşilor.

Instituția de învățământ a fost primul gimnaziu pentru fete inaugurat la data de 8 martie 1864. Aici învățau fetele nobililor, iar orele de artă erau predate de renumitul și principalul arhitect al Chișinăului, Alexandru Bernardazzi.

Directorul liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, a declarat pentru Radio Chișinău că această decorație este un motiv de mândrie, dar și de responsabilitate.

Decorația „Crucea Casei Regale a României” este acordată instituțiilor și organizațiilor care au adus o contribuție importantă la promovarea efortului Casei Regale în serviciul României.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.