Serviciul de intelingență al SUA: Coaliția de guvernare din Moldova nu se pregătește de realizarea unor reforme reale în țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coaliția de guvernare din Moldova nu se pregătește de realizarea unor reforme reale în țară, nici măcar în cazul victoriei în alegerile de la finele acestui an. Această opinie aparține directorului Serviciului Național de Inteligență al SUA, Daniel Coats.

„Coaliția pro-europeană de guvernare din Moldova, dacă nu va suferi înfrângere la alegerile parlamentare planificate pentru luna noiembrie, cel mai probabil va tinde să limiteze influența Rusiei și să mențină vizibilitatea reformelor europene, evitând schimbările capabile să pună în pericol menținerea, și în continuare, a acesteia la guvernare”, se arată într-un discurs al lui Coats pregătit pentru audierile în cadrul comitetului special Serviciului de inteligență al Senatului Congresului SUA.

În opinia lui Coats, actuala guvernare, cel mai probabil, va continua implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, „împotriva voinței președintelui Igor Dodon care este un politician prorus deschis și este susținut de Rusia”.

Totodată, discuțiile privind reglementarea transnistreană „vor continua, dar progresul, cel mai probabil, se va dovedi a fi limitat la unele chestiuni mici”, prognozează șeful Serviciului Național de Infomații al SUA, potrivit Tass.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...