O navă sub pavilion moldovenesc care lua apă, salvată din Marea Neagră și adusă în Portul Constanța

Operaţiune de salvare azi-noapte, în Marea Neagră. Un tanc petrolier cu șapte oameni la bord şi o încărcătură de 1.600 de tone, care venea de la Odesa, a fost în pericol să se scufunde. Vasul navighează sub pavilionul Republicii Moldova.

Directorul Exploatare din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Iulian Creţu, a declarat pentru News.ro, că nava Delfi, pavilion Republica Moldova, a solicitat ajutorul autorităţilor portuare, după ce începuse să ia apă în sala maşinilor.

La faţa locului s-a deplasat nava Topaz pentru preluarea celor şapte membri ai echipajului, dar aceştia nu au dorit să părăsească tancul petrolier. În cele din urmă, Delfi a fost adusă de un remorcher în dana 128 a Portului Constanţa Sud Agigea în cursul dimineţii de miercuri.

Comandamentul navei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul sosirii la ţărm, primind asistenţă de specialitate din partea unui echipaj de ambulanţă, dar nu a fost nevoie de transportul acestuia la spital.

Iulian Creţu a mai afirmat că în prezent specialiştii ARSVOM se află la bordul navei pentru a scoate apa din sala maşinilor şi a identifica fisura, care după spusele echipajului, ar avea doi metri.

Echipajul este format din marinari din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.

Nava Delfi a fost construită în anul 1977, iar în momentul apariţiei problemelor, nava de transport produse petroliere se îndrepta către Portul Constanţa de la Odessa

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.