Medic urolog din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut 7.000 de lei de la un bolnav incurabil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un medic urolog din cadrul Instituției medico-sanitare publice „Institutul Oncologic” din Chișinău a fost reținut aseară de Centrul Național Anticorupție și procurori, fiind bănuit de luare de mită. Acesta i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7.000 de lei pentru o intervenție chirurgicală.

Potrivit denunțătorului, acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7.000 de lei pentru a-l interna și pentru a-i asigura o intervenție chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operație, dar și pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenția chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical și monitorizarea lui până la însănătoșire. Însă, din cauza că nu ar fi avut toți banii, denunțătorul i-ar fi transmis medicului 2.000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenționat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa și își va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului și monitorizarea stării sănătății.

Pe faptele descrise, CNA a inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar pe data de 13 februarie curent medicul a fost reținut în momentul primirii celei de-a doua tranșe de bani. Urmare acumulării materialului probator, angajatul Institutului Oncologic a fost reținut pentru 72 de ore și se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă pușcărie și privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...