06:36:36 18.04.2024
Stiri

Negocieri INTENSE la Soroca pentru alegerea președintelui de raion. Voturile liberalilor și consilierilor lui Leancă, DECISIVE

Politică 09.07.2015 11:20 Vizualizări3079 Autor: Mariana Rață
Negocieri INTENSE la Soroca pentru alegerea președintelui de raion. Voturile liberalilor și consilierilor lui Leancă, DECISIVE publika.md


Trei consilieri locali din partea Partidului Liberal și ai Blocului Politic Platforma Populară Europeană (BPPEM) urmează să decidă, sâmbătă, configurația viitoarei majorități din Consiliul raional Soroca.

Fracțiunile Partidului Liberal Democrat și Partidului Democrat, care cumulează 15 mandate, mai au nevoie de două voturi pentru a putea alege președintele raionului.

Tot de atâtea voturi au nevoie consilierii socialiști, comuniști și ai Partidului Nostru, care de asemenea au în comun 15 mandate.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, consilierul raional din partea PLDM Victor Său ne-a declarat că echipele PLDM și PD au decis că vor purta negocieri pentru formarea unei majorități locale doar cu reprezentanții partidelor proeuropene din Consiliu, adică doi consilieri din partea BPPEM și un consilier liberal.

„Am început deja discuțiile. Chiar în acest moment are loc o ședință comună. Sper că vom ajunge la o înțelegere. PLDM a obținut cele mai multe mandate în Consiliul raional Soroca, de aceea noi insistăm să ne revină nouă funcția de președinte al raionului. L-am propus pentru acest post pe domnul Mihai Mâțu, șeful spitalului raional. O persoană binecunoscută și respectată. Celor de la PL și BPPEM suntem gata să le oferim o funcție de vicepreședinte al raionului și de șef de direcție. Urmează ei să decidă cine va fi vicepreședintele de raion din partea lor”, ne-a comunicat Victor Său.

Socialiștii lasă de înțeles că ar putea fi mai generoși de dragul votului de aur.

„Deocamdată, nu putem să vă spunem pe cine propunem președinte de raion. Desigur, noi insistăm ca funcția de președinte al raionului să revină fracțiunii socialiștilor, dar nu este exclus să fie acordată și altcuiva. Uneori, un vot poate decide totul, de aceea nu e corect să ignorăm voturile liberalilor și ale BPPEM”, ne-a răspuns consilierul socialist Vasile Cojocari, precizând că, la acest moment, ei poartă negocieri bune pentru formarea viitoarei majorități cu reprezentanții BPPEM și PL.

„Am primit o directivă de la conducerea partidului prin care ni se interzice să purtăm negocieri cu partidele oligarhice, de aceea nu discutăm cu PLDM și PD. Cu liberalii nu e o problemă. E vorba de un singur om”, ne-a mai spus Cojocari.

Consilierii BPPEM și PL nu au fost de găsit, fiind într-o ședință.

Precizăm că, după alegerile locale din 14 iunie, PLDM a acumulat în Consiliul raional Soroca nouă mandate, PSRM - șase mandate, PD - șase mandate, Partidul Nostru – cinci mandate, PCRM – patru mandate, BPPEM – două mandate, Partidul Liberal – un mandat.

Prima ședință a Consiliului raional Soroca a fost convocată pentru ziua de 4 iulie, dar a fost anulată din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar consilierii liberal-democrați și democrați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md