Contrabandiști hi-tech în Moldova! Au încercat să transporte țigări peste frontieră cu drona, dar aparatul de zbor s-a prăbușit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră români de la Iași au descoperit pe malul Prutului o dronă utilizată la transportarea a peste 600 de pachete de țigări din Republica Moldova. Aparatul de zbor nu și-a îndeplinit însă misiunea, prăbușindu-se la scurt timp după traversarea în zbor a frontierei moldo-române, la scurt timp după ce polițiștii de frontieră ieșeni au sesizat zgomotul produs de aceasta și au monitorizat-o.

„Polițiștii de frontieră au sesizat, pe direcția localității de frontieră Podu Jijiei – comuna Golăiești, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor și cercetarea zonei, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată, de care era prins un colet care conținea țigări de proveniență Republica Moldova”, se precizează în comunicatul ITPF.

Polițiștii de frontieră români au informat autorităților de frontieră din țara noastră, după semnalarea fenomenului de contrabandă cu drona. Aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul instituției.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 12.500 țigarete de proveniență Republica Moldova, în valoare de circa 2.900 lei românești (peste 12,7 mii lei moldovenești). Pachetele de țigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în noul fenomen de contrabandă cu drona.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...