Plahotniuc despre securitatea în domeniul alimentar: Guvernul va elabora un plan de acțiuni în acest sens

sputnik.md

Siguranța în trafic, calitatea drumurilor, numărul mare de victime ale intoxicațiilor cu monoxid de carbon, dar și siguranța alimentară a populației . Acestea au fost câteva dintre subiectele abordate de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului săptămânal al formațiunii.

 Potrivit liderului PDM, s-au făcut acțiuni importante în privința combaterii consumului de alcool la volan, însă, potrivit lui, problemele legate de siguranța în trafic rămân încă la un nivel ridicat. „În această privință, am ajuns la concluzia că este necesară o radiografie a zonelor în care se produc cele mai multe accidente și o colaborare între instituții pentru securizarea acestor tronsoane, si la fel o analiză amplă a modului in care au fost eliberate permisele de conducere celor, care produc accidente in traficul rutier”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a insistat ca Guvernul să elaboreze un plan de acțiuni care să duca la creșterea securității alimentare.  „Este una dintre problemele, care îi preocupă pe cetățeni și care trebuie abordată mai activ de instituțiile statului. Am văzut tot felul de rapoarte, prezentate de ANSA și alte instituții, care arată că se fac acțiuni, însă cu toate acestea problema persistă. Dincolo de statistici, este important ca oamenii sa găsească în magazine produse calitative, valabile și păstrate corespunzător”, a conchis Vlad Plahotniuc

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente