23:06:01 28.03.2024
Stiri

Proiectul „PRIMA CASĂ” va fi funcțional din luna MARTIE. Plahotniuc anunță FACILITĂȚI suplimentare pentru funcționarii publici

Social 13.02.2018 12:32 Vizualizări1491 Autor: Ziarul National
Proiectul „PRIMA CASĂ” va fi funcțional din luna MARTIE. Plahotniuc anunță FACILITĂȚI suplimentare pentru funcționarii publici


Autoritățile ar putea achita o parte importantă din prețul apartamentelor în locul bugetarilor, prin intermediului Programului „Prima Casă”, pentru ca aceștia să rămână să lucreze în serviciul public. Despre aceasta a anunțat astăzi liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului săptămânal al formațiunii.

Potrivit sursei citate, Programul „Prima Casă” a ajuns în fază finală de elaborare, iar de luna viitoare va deveni funcțional. „Este o inițiativă mult așteptată. Totuși, pentru a nu lăsa loc de interpretări, Guvernul urmează să lanseze o amplă campanie de informare despre modul în care va funcționa acest proiect, cine sunt posibilii beneficiari și cum poate fi accesat acest program”, a declarat Plahotniuc.

De asemenea, acesta spune că programul va avea unele îmbunătățiri esențiale. „Departamentul Economic al PDM, în comun cu specialiștii din Guvern, urmează să facă o analiză a modului în care, prin intermediul programului „Prima Casă”, ar putea fi oferite facilități suplimentare pentru funcționarii publici. Ne dorim să găsim soluții cât mai eficiente de a-i motiva să lucreze în continuare în sistemul de stat, dar și să atragem cât mai mulți tineri în acest sector”.

Astfel, potrivit lui Vlad Plahotniuc, statul ar putea suporta o parte importantă din costul apartamentelor achiziționate de către funcționarii publici. „Urmează ca mărimea acestei parți, care va fi achitată de stat, s-o comunicăm după ce vor fi făcute toate evaluările”, a subliniat liderul partidului de guvernământ.

În același context, Vlad Plahotniuc s-a referit și la lipsa de transparență a băncilor, mai ales când este vorba de acordarea unui credit pentru procurarea locuințelor. „Vedem multe reclame cu credite cu dobânda 0, dar de fapt se percep dobânzi foarte mari. De fiecare dată în contracte dobânda e trecută cu litere mici, iar oamenii nu sesizează aceste prevederi. În contextul Programului „Prima Casă, am propus Guvernului să aibă o comunicare activă cu băncile comerciale, astfel încât programul să fie operațional începând cu luna martie și să reducem la maximum birocrația în implementarea lui”, a conchis Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md