Doi moldoveni au încercat să iasă din țară cu 420 de grame de marijuana. Cum și-au camuflat „încărcătura” interzisă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi moldoveni originari din Hîncești au încercat să iasă din țară având asupra loc un pachet cu 420 de grame de marijuana. Pentru a camufla mirosul specific al stupefiantelor, masa vegetală era împachetată într-o folie de staniol, care era prelucrată cu cafea măcinată. Cu toate acestea, „încărcătura” a fost depistată de vameșii de la Leușeni, iar cei doi – reținuți.

Potrivit unui comunicat publicat azi de Serviciul Vamal, cazul a avut loc pe 5 februarie. Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii au depistat tentativa de contrabandă cu substanțe narcotice, calificată a fi în proporții deosebit de mari, într-un autocar de pe ruta Chișinău-București. Actualmente, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal întreprinde măsuri în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii relevate și tragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Cei doi învinuiți sunt plasați în arest la domiciliu, în privința acestora fiind inițiat un dosar penal pentru tentativa săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În cazul în care le va fi demonstrată culpabilitatea, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...