Primăria planifică să securizeze cele mai periculoase treceri pietonale. Zebrele vor fi vopiste în alb și roșu, precum și va fi instalată iluminare adițională

Primăria municipiului Chișinău intenționează să întreprindă mai multe măsuri pentru a securiza trecerile de pietoni din capitală. Planul prevede vopsirea zebrelor în culori aprinse (roșu și alb) pentru a atrage atenția șoferilor, instalarea echipamentelor adiționale de iluminare și a trecerilor cu denivelare pentru traseele cu cel puțin 4 benzi.

Despre aceasta a anunțat astăzi șeful interimar al direcției de transporturi, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei. „Noi am decis să combinăm alb și rosu pe treceri dintr-un material mai rezistent, are un termen de exploatare de 3-5 ani, din termoplast. O altă problemă am pus-o iluminarea acestora”, a declarat Butucel.

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a cerut o listă completă a trecerilor pietonale care vor fi reuitilate, precum măsurile de securizare care vor fi implementate în cadrul fiecăreia dintre ele. „Trebuie să-mi prezentați unde aveți de gând să faceți treceri denivelate, unde aveți de gând să faceți cu roșu. Nu să-mi spuneți că există așa oportunitati, pe astea le vedem în internet. Prezentări de genul internet nu avem nevoie, putem intra în internet și singuri să le vedem”, a declarat Silvia Radu. După cum relatează ProTV, proiectul de securizare a traficului pentru pietoni a început să fie implementat, iar pentru asta primăria a alocat 15 milioane de lei. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat aproape 1382 de accidente cu implicarea pietonilor, în urma cărora 67 de oameni au murit. Iar 12 dintre ei au decedat în timp ce traversau regulamentar, pe trecere.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.