22:11:18 19.04.2024
Stiri

Un om de afaceri dat MORT în Italia trăia de 15 ani în România. De ce a fost arestat

Știri 12.02.2018 18:57 Vizualizări2117 Autor: Ziarul National
Un om de afaceri dat MORT în Italia trăia de 15 ani în România. De ce a fost arestat sursa: google.ro


Pasqualino Ariganello, un om de afaceri italian condamnat la nouă ani de închisoare în ţara sa pentru bancrută frauduloasă, a fost reţinut pe 6 februarie la Alba Iulia. Potrivit Gazzeta del Sud, familia sa le declarase autorităţilor italiene că Ariganello a murit, însă bărbatul avea de fapt o afacere prosperă în România. De asemenea, ar fi avut legături şi cu gruparea mafiotă ’ndrangheta, conform aceluiaşi ziar din Italia.

„Un cetăţean italian, urmărit de autorităţile din Italia, pentru bancrută frauduloasă, a fost depistat de poliţiştii români, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. La data de 6 februarie a.c., poliţiştii din Alba Iulia au depistat, pe raza municipiului, un bărbat, de 62 de ani, cetăţean italian, urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de bancrută frauduloasă, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de nouă ani, trei luni şi 29 zile de închisoare. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ulterior fiind arestat, până la predarea către autorităţile judiciare din Italia”, se afirmă în comunicatul de presă al IPJ Alba.

Potrivit Ziarul Unirea, italianul locuieşte în Alba Iulia de peste 15 ani. Aici a înfiinţat o societate de construcţii, SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000.

Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno, folosit de politicienii care administrau oraşul pentru diverse acţiuni mai mult sau mai puţin electorale.

În 2007, firma italianului a achiziţionat „ruinele” fostei fabrici Refractara din Alba Iulia.

Sursa: gazzetta.it; stirileprotv.ro



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md