03:49:48 29.03.2024
Stiri

Cea mai mare SCHIMBARE pentru Facebook o să fie când ne SEPARĂ între bogați și săraci

Știri 12.02.2018 19:30 Vizualizări2607 Autor: Ziarul National
Cea mai mare SCHIMBARE pentru Facebook o să fie când ne SEPARĂ între bogați și săraci Sursa: playtech.ro


Facebook vrea să dezvolte o tehnologie care să arate clasele sociale ale utilizatorilor, fără să fie măcar nevoie să știe venitul acestora.

Gigantul de social media vrea să știe cine face parte din clasa superioară, cine din clasa mijlocie și cine din clasa muncitoare. Factorii după care va stabili aceste lucruri sunt statutul de proprietate a unui om, educația sa, numărul de dispozitive deținute și cât de mult timp petrece online. Așadar, dacă ai doar un dispozitiv și nu folosești internetul prea des, Facebook te va eticheta automat drept „sărac”.

Nu e greu de imaginat că Facebook va începe să categorisească și anumite locuri în care dai check-in ca fiind reprezentative pentru clasa ta socială.

Planul Facebook poartă denumirea de „Socioeconomic Group Classification Based on User Features”. De ce este nevoie de un asemenea sistem? Aparent, pentru a fi folosit de o terță parte, care va face reclamă la produsele și serviciile pe care le vinde oamenilor care se încadrează în anumite criterii de venit.

Mai exact, în filtrele pentru reclame este adăugată clasa – asta la puțin timp după ce au fost adăugate rasa și etnia, care momentan sunt „temporarily disabled”.

Facebook se consideră o companie morală. Cu toate astea, planul lor inspiră cu totul altceva. Ne duce cu gândul la „Black Mirror”, la discriminare și la guvernul chinez.

Această împărțire pe clase nu este prea departe de ideile guvernului chinez, de care ne speriam acum o lună. Acesta vrea să acorde cetățenilor un scor social. Astfel, va exista un Police Cl0ud, care va cuprinde cazierul, istoricul medical, rezervările de călătorie și comentariile din social media ale fiecărui cetățean, alături de buletinul și poza sa.

Oamenii vor primi și un scor social, bazat pe cât de demni de încredere îi consideră guvernul și cei din jurul lor.

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md