/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Pe urmele lui Chirtoacă? Primăria Chișinău vrea să revină la inițiativa parcărilor cu plată

missing
12 februarie 2018, ora 17:04

Concepția prezentată astăzi de arhitectul Chișinăului prevede, între altele, construcția parcărilor cu plată în oraș.

„Pe fiecare stradă va fi analizată și propusă parcările regulamentare și, evident, mai departe dirijate de municipiul Chișinău, tarifate și așa mai departe”, spune Sergiu Borozan, șeful Direcției Arhitectură.

Silvia Radu a anunțat că miercuri urmează să fie anunțat concurs pentru a contracta o companie internațională de inginerie sau una din Moldova, pentru a începe planificarea planului urbanistic.

„Această schemă de transport și viziune nouă asupra traficului va sta la baza reformei și revederii complete a planului urbanistic din Chișinău. Sper eu să avem soluții cât mai rapide ceea ce ține de parcările din municipiul Chișinău”, susține Silvia Radu, primar interimar.

Ideea parcărilor cu plată îi sperie pe unii locuitori ai capitalei.

„Dacă ei vor cere câte 15 lei pe zi de exemplu, pe lună 450 de lei. Cu așa prețuri nici mașină nu-ți trebuie”.

„Atâta timp cât nu vor fi costisitoare e ok. Locuri de parcare nu sunt și eu acum stau parcat neregulamentar”.

„Cine are posibilitate va parca cu plată, cine nu – să își caute alt loc”.

Tot astăzi, șeful interimar de la Direcția transport a prezentat un plan de acțiuni privind securitatea participanților la trafic. Acesta prevede aplicarea marcajului la trecerile de pietoni, iluminarea acestora, instalarea indicatoarelor rutiere cu margini reflectorizante, precum și …

„Necesitatea amenajării trecerilor de pietoni în formă de denivelări artificiale pe toată lățimea trecerii pietonale. Aceasta constituie circa 50 de mii de lei”, spune Vitalie Butucel, șef interimar al Direcției Transport.

„Prezentări de genul internet nu avem nevoie că noi singuri intrăm în internet și vedem lucrurile acestea. Dvs trebuia să vă așezați și să faceți lista la cele mai problematice treceri pietonale”, a replicat Silvia Radu.

Potrivit datelor statistice, anul trecut, în capitală au avut loc aproape 1 400 de accidente rutiere, soldate cu 67 de decese, inclusiv 12 pietoni striviți pe trecerile de pietoni.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram