/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mihail Saakașvili a fost reținut într-un restaurant din Ucraina

missing
12 februarie 2018, ora 19:40

Update 17.50: Saakașvili a fost supus procedurii de readmisie, iar avionul în care se află acesta urmează să aterizeze în Polonia. Această informație a fost confirmată de reprezentantul Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, Oleg Slobodian. Potrivit Interfax-Ucraina, Saakașvili a părăsit deja Ucraina.

Update 16.50: Mai mulți susținători ai fostului președinte georgian se îndreaptă sunt la Aeroportul Zhuliany și Borispol.

Update 16.30: Procuratura și Generală și Serviciul de Securitate ucrainean au declarat pentru Radio Svoboda că nu au legătură cu reținerea lui Saakașvili. Potrivit surselor, Saakașvili ar fi fost reținut de Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei.

În imaginile video pot fi observate mai multe persoane în uniforme care îl rețin pe fostul președinte. Saakașvili a fost arestat și transportat într-o direcție necunoscută într-un microbuz.

Recent, justiţia din Ucraina a dat undă verde pentru extrădarea lui Mihail Saakaşvili în Georgia, unde este condamnat la trei ani de închisoare.

Potrivit NewsOne, avocatul lui Saakașvili a declarat că nu există nici un motiv pentru deportarea fostului președinte georgian.

Fostul preşedinte georgian, la început un aliat al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko înainte de a deveni unul dintre cei mai vehemenţi adversari ai săi, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie la Kiev, apoi eliberat.

El este acuzat că a vrut „să preia puterea prin forţă” în cursul recentelor manifestaţii care ar fi fost finanţate, potrivit Parchetului ucrainean, de anturajul fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram