(foto) Poliția Națională a achiziționat 10 vehicule, în valoare de 9 milioane de lei, pentru îmbunătățirea transportării deținuților

igp_0494

În vederea reducerii cazurilor de maltratare, abuz și discriminare a persoanelor aflate în custodia poliției, au fost achiziționate și reutilate 10 vehicule pentru transportarea persoanelor deținute. Echipamentul suplimentar împreună cu mașinile procurate sunt estimate la suma de aproape 9 milioane de lei.

Unitățile de transport au fost repartizate inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni, inclusiv direcției de poliție a mun. Chișinău.

Autospecialele prevăd condiții îmbunătățite de siguranță a pasagerilor în timpul transportării, în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzului deținuților și vor înlocui vehiculele uzate.

Obiectivul principal al strategiei de dezvoltare a poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și comunitare.

Uniunea Europeană va oferi până la 51 de milioane de euro pentru a susține implementarea elementelor-cheie ale strategiei de dezvoltare a poliției. Înainte ca această sumă să fie disponibilă, guvernul moldovean trebuie să îndeplinească condițiile și să obțină rezultate măsurabile privind dezvoltarea poliției, stabilite în acordurile dintre UE și autoritățile moldovene. Sumele care urmează să fie plătite vor reflecta nivelul de îndeplinire al condițiilor.

Pe parcursul anului curent, Inspectoratul General al Poliției preconizează să cumpere încă 15 vehicule pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliției.

2

4

5

6

igp_0494

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente