„Manifestanţii au fost abuziv reţinuţi în aprilie 2016. Ei au fost reţinuţi doar pentru că ar fi mers pe lângă drumul de lângă casa lui Plahotniuc. Acum acolo se află sediul PD. Cei care fură duc viaţă de huzur, dar cei care vor o viaţă decentă acasă sunt persecutaţi, hărţuiţi şi maltrataţi. Acesta lucru este inadmisibil şi toţi trebuie să ne opunem. Opunerea se face nu doar în ziua alegerilor, dar în fiecare zi. Toată reforma se rezumă la schimbarea sediilor”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA.  

„În urma protestului de amploare, desfăşurat pe 24 aprilie 2016 de Platforma Demnitate şi Adevăr, poliţiştii au descins la domiciliul a patru manifestanţi, originari din Chişinău şi Orhei, cu noaptea-n cap, înarmaţi până în dinţi. Aceştia au făcut percheziţii şi i-au reţinut pe protestatari pentru 72 de ore.  Potrivit oamenilor lui Jizdan, manifestanţii au fost suspectaţi că ar fi fost implicaţi în dezordini în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie”, au mai spus organizatorii.

La scurt timp, şedinţa de judecată a fost amânată, iar următoarea şedinţă va avea loc pe 21 februarie, la ora 14:00.

În context, cei prezenţi la protest au lansat un apel, îndemnând oamenii să participe la următorul protest, care va fi organizat în ziua următoarei şedinţe.

„Îi rugăm pe toţi cei care nu sunt de acord cu faptul ca în Republica Moldova să fie persecutaţi oamenii, să vină aici la Judecătoria Chişinău, sediul Centru”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Inga Grigoriu.

Radu Cibotari, Ion Matasevici, Alexandru Pănuţă şi Valeriu Caşu sunt protestatorii care au fost reţinuţi după manifestaţi din 24 aprilie 2016.