Mercenar moldovean, înrolat în luptele din Doneţk, condamnat la trei ani de închisoare, la insistenţa procurorilor moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al capitalei în vârstă de 45 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru participarea în calitate de mercenar la luptele din regiunea Doneţk din estul Ucrainei. Sentinţa a fost pronunţată la insistenţa procurorilor, după ce anterior, mercenarul scăpase doar cu o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, în toamna anului trecut, Procuratura municipiul Chişinău de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au identificat şi reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, bănuit de activitatea mercenarilor. Acesta s-a dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 45 ani şi a fost învinuit că în perioada iunie 2015 – martie 2017 ar fi fost încorporat, în calitate de mercenar, în cadrul formaţiunii militarizate „Первая Славянская бригада” din regiunea Doneţk, Ucraina.

Prin sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru din 3 noiembrie 2017, inculpatul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest.

Considerând sentinţa prea blândă, procurorii au contestat-o, iar recent, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului, inculpatul fiind condamnat la 3 ani închisoare, cu executare.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...