/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Catastrofa aviatică din Rusia: Primele versiuni ale tragediei

missing
12 februarie 2018, ora 10:42

Versiunea unui atac terorist este încă puțin probabilă. Potrivit experților intervievați de ziar, sinucigașii kamikaze de obicei „așteaptă până când li se dă posibilitatea să iasă din scaun ca să poată lansa explozia fără probleme. Explozia auzită de locuitorii satelor din apropiere, conform experților, „aproape sigur” a avut loc în timpul detonării rezervoarelor de combustibil ale aeronavei în momentul impactului cu solul. Având în vedere că zborul spre Orsk urma să dureze aproximativ două ore, nu era necesar ca rezervoarele să fie alimentate complet, cea ce a dus probabil la un amestec exploziv de „aer-combustibil”.

Potrivit interlocutorilor de la Kommersant, avionul urma să zboare la ora 14.00, dar acesta a decolat de la sol la ora 14.24. În timpul zborului, echipajul nu a raportat nicio problemă. În același timp, înainte de cădere, aeronova s-a ridicat la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri și o viteză de aproximativ 600 km/h, apoi a căzut în jos 300 de metri, iar apoi a câștigat înălțimea anterioară și a căzut la pământ. Pe ecranele dispecerilor, aeronava a fost văzut ultima oară la o altitudine de aproximativ 900 de metri.

Anterior, Comisia de Investigații și Ministerul Transporturilor au declarat că sunt luate în considerare toate versiunile accidentului, inclusiv factorul uman, starea tehnică a avionului și vremea.

Potrivit unor surse, înainte de zbor aeronava nu a fost prelucrată cu un amestec de antifreeze. De menționat că, pe timp de iarnă, înainte de decolare, avioanele sunt stropite cu „o combinaţie de Propelin Glicol, un alcool, şi apă”, soluție care ajută la înlăturarea stratului de gheaţă, împiedicând formarea altui strat în timpul zborului.

Surse RBC au spus că motoarele An-148 au funcționat „până la coliziunea cu solul”, iar distrugerea aeronavei a avut loc ca urmare a unei lovituri la sol.

Reamintim că, avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Domodedovo. Toate persoanele care se aflau la bordul avionului prăbușit, 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului, și-au pierdut viața.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram