15:31:23 16.04.2024
Stiri

A fost lansat CEL MAI PUTERNIC ATAC din ultimele decenii: Bombardamentul este DEVASTATOR

Știri 11.02.2018 17:30 Vizualizări2436 Autor: Ziarul National
A fost lansat CEL MAI PUTERNIC ATAC din ultimele decenii: Bombardamentul este DEVASTATOR


Armata israeliană a bombardat masiv sâmbătă sistemele antiaeriene din Siria după ce un avion militar israelian a fost doborât în timpul unui raid precedent, anunţă armata israeliană, precizând că este vorba de „cel mai puternic atac" antisirian din ultimele decenii.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că doborârea unui avion militar israelian reprezintă „eşecul complet al tuturor ecuaţiilor" şi „începutul unei noi etape strategice care poate pune capăt raidurilor efectuate în Siria". În plus, Hezbollah a denunţat susţinerea oferită de Israel "organizaţiilor teroriste şi apostate", precum şi "ingerinţele prin agresiuni în criza siriană".

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacţie la infiltrarea unei drone de fabricaţie iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloţi s-au catapultat şi au reuşit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susţine că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricaţie rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost „cel mai mare şi cel mai puternic atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operaţiunea Pace în Galileea", efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forţelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Benjamin Netanyahu: Israelul vrea pace, dar se va apăra de atacurile lansate de Iran prin Siria

Israelul doreşte pace, dar va continua să se apere de acţiunile militare lansate de Iran de pe teritoriul sirian, a avertizat sâmbătă seară premierul israelian, Benjamin Netanyahu, precizând că a discutat telefonic cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, un susţinător al Administraţiei din Siria.

„I-am reiterat (preşedintelui Vladimir Putin -n.red.) obligaţia şi dreptul nostru de a ne apăra de atacurile lansate de pe teritoriul Siriei. Am stabilit ca măsurile de coordonare între armatele noastre să continue", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Premierul israelian a discutat şi cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson. „Israelul vrea pace, dar vom continua să ne apărăm constant de orice atac şi de tentativele Iranului de a acumula prezenţă militară în Siria împotriva noastră", a subliniat Netanyahu.

Administraţia islamistă de la Teheran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au transmis sâmbătă seară Israelului că „terorismul" şi „ingerinţele" în afacerile altor ţări nu vor oferi rezultate, avertizând că pot distruge baze militare israeliene şi americane.

„Dacă vreo ţară crede că poate obţine rezultate prin intensificarea terorismului, prin ingerinţe în afacerile altor ţări sau prin bombardarea statelor vecine, greşeşte", a declarat Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, potrivit site-ului Ynetnews.com.

„Acţiunile militare, intervenţiile străine ori transferul de arme puternice în regiune nu reprezintă soluţii", a subliniat Rouhani.

La rândul său, Hossein Salami, adjunctul comandantului Gardienilor Revoluţiei iraniene, a ameninţat că „Iranul poate distruge toate bazele militare americane" din Orientul Mijlociu şi poate crea probleme grave pentru "regimul sionist".

Gândul.info


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md