/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

S-a îmbătat și a iscat un conflict, apoi a împușcat de mai multe ori. O persoană, transportată de urgență la spital

missing
10 februarie 2018, ora 12:02

Potrivit poliției, pe 9 februarie, ora 17.56, la IP Botanica, a fost înregistrat apelul telefonic „902”, precum că în mun. Chişinău, bd. Dacia 51, o persoană este agresivă. Deplasându-se la faţa locului grupul operativ a stabilit, că doi gardieni ai companiei particulare de pază „DVS Service”, în afara orelor de serviciu, fiind în uniformă de serviciu şi ambii în stare de ebrietate, au iniţiat un conflict cu un conducător auto, care trecând pe alături la atins pe unul din ei cu oglinda automobilului.

Unul dintre gardieni, având asupra sa un pistol pneumatic personal de model „KWC”, cal. 4,5 mm, a efectuat mai multe împuşcături în direcţia șoferului (1994), provocându-i dureri fizice în regiunea umărului. Totodată, a efectuat o împuşcătură în direcţia pasagerului, provocându-i o traumă în regiunea ochiului drept, care a fost transportat la spitalul de urgenţă.

Poliția precizează că, conform evidenţelor oficiale şi dosarelor de supraveghere a DGSP, gardinaul care a tras focuri de armă, nu figurează ca posesor de armă şi nu deţine armă de serviciu. Stabilirea provenienţei pistolului pneumatic, care a fost ridicat în cadrul cercetării la faţa locului, nu a fost posibilă, deoarece persoana vizată a refuzat să dea careva explicaţii referitor provenienţa acestuia. Pistolul confiscat se păstrează în IP Botanica.

La faţa locului a fost depistat şi un alt gardian „DVS Service” (1993), în afara serviciului, în ţinută civilă, fără armă, care locuind în preajma incidentului a venit să întâmpine colegii de serviciu. Prin urmare s-a stabilit că gardianul activează timp de 8 luni, nu a trecut cursurile de pregătire iniţială pentru a activa în calitate de gardian, fiind planificat pentru a frecventa cursurile respective în luna martie 2018, dispune de armă de serviciu de model „Baikal 442”, cal. 9 mm, pe care nu o deţinea asupra sa în timpul conflictului deoarece era înafara orelor de serviciu.

Poliția a pornit un proces penal şi urmează a fi intentată o cauză penală în baza prevederilor art. 287 alin. (3) Cod penal, după ce vor fi stabilite toate circumstanţele.

Fiind bănuiţi de comiterea unei infracţiuni, gardienii de la locul incidentului au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, în baza prevederilor art. 166 CPP, iar al treilea gardian care s-a alăturat grupului, a fost audiat în calitate de martor.

Conducerea organizaţiei de pază „DVS Service”, gardienii implicaţi în conflict urmează a fi concediaţi de la serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram