Copiii cu cetățenie română, născuți după data de 1 ianuarie 2018, vor primi câte 10.000 de euro de la statul român. Iată care sunt condițiile

bani

Statul român vrea să ofere tuturor bebelușilor născuți după data de 1 ianuarie 2018 suma de 10.000 euro. Banii nu vor putea fi cheltuiți oricum, ci după ce copilul va atinge majoratul. Astfel, dacă ai avea un copil născut pe 1 ianuarie 2018, din 2 ianuarie 2036 ar putea începe startul în viață cu 10.000 de euro în cont.

Zilnic, acestor copii, statul român le va depune la CEC Bank o anumită sumă, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii a 18 ani, fiecare copil să aibă în cont 10.000 de euro. De această lege pot beneficia și copiii moldovenilor care dețin cetățenie română.

Acești bani pot fi folosiți doar de titular și numai în următoarele situații: pentru studii universitare, pentru a-și cumpăra o locuință, pentru a-și deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boală, în caz că este un tratament mai costisitor.

Această lege, a depozitului bancar înființat la naștere, are rolul de a recompensa fiecare copil născut în țară, pentru a-l ajuta să aibă un start în viață, dar și pentru a crește gradului de educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente