/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia: Judecătorii pot conduce în stare de ebrietate, fără risc de contravenție

missing
10 februarie 2018, ora 08:00

Noul cod rutier, publicat în Monitorul Oficial rus, interzice poliţiei rutiere să retragă permisul de conducere judecătorilor, să-i supună etilotestului pentru stabilirea alcoolemiei şi chiar să le întocmească un proces verbal în cazul unei infracţiuni rutiere.

Singura posibilitate rămasă pentru poliţiştii care doresc să aplice legea este redactarea unui raport despre infracţiunea comisă, care ar urma să fie transmis Ministerului Justiţiei.

Un astfel de regim preferenţial există deja în codul rutier rus, dar se aplică numai procurorilor. Acesta este în primul rând menit să „împiedice poliţia să exercite presiuni asupra procurorilor”, aşa cum a subliniat procurorul general al Rusiei, care a iniţiat măsura.

Rusia rămâne una dintre primele ţări din lume în ceea ce priveşte mortalitatea rutieră, în special din cauza şofatului în stare de ebrietate, dar şi din cauza stării precare a infrastructurii rutiere şi a nerespectării regulilor de circulaţie. Aproximativ 20.000 de persoane mor anual pe şoselele din Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram