/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Mafia farmaciilor, încolțită de CNA. Medicii de familie storceau bani din oameni prescriindu-le medicamente inutile

09 februarie 2018, ora 19:15

„- Când mergeți la cosmetologi. Vă amintiți de produsele cu termen de care am discutat.
– Aha. Bine
– Informația asta s-a lăsat doar pentru medicii cu care foarte bine ne cunoaștem. Da?
– Da, da
– Și le-o spuneți într-o discuție să nu fie ca mesaj de promovare. Adică, când vă duceți, nu începeți că avem ceva cu termenul expirat,” se arată într-o discuție audio.

Potrivit unui comunicat al CNA, 20 de persoane au fost reținute în dosare ce vizează aplicarea unei scheme prin care agenții de vânzări ai companiilor farmaceutice se înțelegeau cu medicii din cadrul instituțiilor medico-sanitare pentru a le promova produsele, chiar și cele cu terminul expirat. Am mers astăzi în vizită la una din farmaciile unde au avut loc percheziții.

„- Este adevărat că au avut loc percheziții?
– Nu este nimeni.
– Dar cu cine putem vorbi?
– Nu este nimeni. Astăzi nimeni nu lucrează.
– Dar este adevărat că au avut loc percheziții?
– Nu, nu.”

Percheziții au avut loc și la Agenția Medicamentului. „Da, reprezentanții competenți au fost la Agenția Medicamentului. Au fost ridicate acte? Altă informație nu vă pot oferi”, a declarat pentru TV8 ofițerul de presă al Agenției Medicamentului.

Chiar deloc nu se gândește la pacient. Dar în primul rând la firmele celea care îi dau bani, pentru că scrie netranidazol în 3 forme, tricohol pastile și scrie Zitex supozitorii tot de metropazol. Câte metrapazol a băgat ea în femeia ceea?” se arată într-o altă discuție care a fost interceptată de CNA

Mai exact este vorba de unii reprezentanți ai Inspectoratului farmaceutic şi Dispozitivelor Medicale din cadrul Agenţiei Medicamentului. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit companiilor farmaceutice informații despre controalele inopinate ce urmau a fi efectuate și îi asigurau că nu vor fi sancționați, chiar dacă vor fi depistate nereguli. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe probe, inclusiv bani și bunuri destinate remunerării cadrelor medicale, pentru promovarea produselor inutile. Investigația durează de mai mult timp, bazându-se inclusiv pe interceptări telefonice. Dacă vor fi găsiți vinovați, medicii suspecți riscă până la 10 ani de închisoare, iar angajații vizați ai companiilor farmaceutice – până la 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram