/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Spaniolii vând rețelele electrice din Moldova. Consumatorii ar putea fi afectați, pe termen lung

09 februarie 2018, ora 18:52

„Gas Natural Fenosa” a anunțat că decizia vizând afacerea din Moldova are legătură cu dorința de revizuire și optimizare a portofoliului de afaceri.

„Compania lucrează permanent la revizuirea și optimizarea portofoliului său de afaceri, precum și la analiza activităților sale și a regiunilor non-strategice”, – se arată într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

Fostul șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, a comunicat pentru TV8 că vânzarea companiei nu va afecta tarifele, deocamdată.

Nu mă aștept la vreun impact asupra tarifelor, pentru că ANRE atunci când stabilește tarifele, indiferent de cine este proprietarul acțiunilor – aplică aceeași metodologie. Pe termen scurt nu va afecta, dar pe termen lung, aceasta ne va afecta” , a spus Parlicov.

Potrivit lui Parlicov, pe termen lung, noul proprietar al rețelelor de distribuție a energiei electrice și-ar putea dori creșterea profitabilității. În acest caz, tarifele vor crește.

Eu cred că dacă va veni o nouă companie, un nou investitor va accepta creșterea consumului de pierderi din rețea pentru tarife”, a adăugat Parlicov.

Compania spaniolă nu a prezentat, deocamdată, datele privind rezultatele financiare înregistrate anul trecut în Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram