Noul șef al USAID pentru Europa și Eurasia este descendent din Soroca. Ce spune acesta despre Moldova

B.Bierman_1 (1)

Noul șef al USAID pentru Europa și Eurasia, Brock D. Bierman, a fost investit la 2 februarie curent. Acesta este descendent din Republica Moldova. Cu această ocazie, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a transmis prin intermediul Ambasadei RM de la Washington, un mesaj de felicitare însoțit de un cadou simbolic – vin spumant marca Cricova.

La rândul său, oficial american, investit în această importantă funcție din Administrația SUA, a apreciat înalt cadoul oferit, menționând cu satisfacție performanțele USAID în țara noastră, în special în domeniul promovării industriei vitivinicole și a dezvoltării brandului de țară „Wine of Moldova”.

Inclusiv cu prilejul ceremoniei investirii sale, Brock D. Bierman, a menționat că este descendent din Republica Moldova, pentru care poartă un loc aparte în inima sa – mesaj expus inclusiv în cadrul audierilor în Congresul SUA.

De remarcat, că la recepția cu ocazia investirii Șefului USAID Bierman, oaspeților și invitaților le-a fost oferit vin moldovenesc.

Vinul spumant înmânat dlui B. Bierman, în cadrul ceremoniei oficiale, a fost oferit de importatorul și distribuitorul oficial din SUA al Combinatului de vinuri Cricova – compania „Moldova Deluxe” .

„Moldova Deluxe” s-a remarcat în august 2017, prin apariția la postul american de TV „Fox News 32”, cu scopul promovării vinurilor și divinurilor moldoveneşti pe piaţa Americana.

În timpul uneia dintre vizitele sale la Soroca, în primăvara anului 2004, pe când era Consilier Superior pentru Europa şi Euroasia al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Reprezentant Oficial al Administraţiei Preşedintelui Bush,  Bierman a acordat un express interviu pentru ziarul “Observatorul de Nord”.

„Mă simt onorat şi foarte bucuros să vizitez Soroca, fiindcă bunelul meu este originar din Soroca şi a emigrat în SUA cu o sută de ani în urmă, oferindu-mi astfel acest dar al libertăţii”, declară Brock D. Bierman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente