/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Eroul de 22 de ani! Povestea pompierului care a salvat vieți și a promovat imaginea țării peste hotare

missing
09 februarie 2018, ora 18:15

„Începutul, când voiam să mă angajez. Undeva aveam o frică. Dar, îmi plăcea, că sunt salvator, intru în incendiu sau foc.”

Nicolai are 22 de ani și, de aproape doi ani, este pompier în cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri din sectorul Botanica. Tânărul ne-a spus că pompierii petrec mult timp în sala de forță, pentru că unele intervenții necesită o bună pregătire fizică, dar și psihologică.

„Din propria experiență am avut o situație la etajul 9, era o persoană imobilizată. Trebuia să o coborâm jos pe scări, avea aproximativ 100 kg. Am făcut față, nu a fost nimic dificil,” susține Nicolai Cărăuș, pompier.

Nicolai spune că după ce pompierii sunt anunțați despre o situație excepțională, aceștia au la dispoziție câteva secunde pentru a se echipa și a urca în mașină. „Fiecare loc pentru pompier este dotat cu aparatul cu aer comprimat,” a adăugat pompierul.

După un incendiu, noi suntem eroi pentru cineva, dar în adâncul sufletului nostru – noi deja știm că acesta este serviciul nostru”, subliniază pompierul.

Pe lângă activitatea de pompier, Nicolai este și sportiv de performanță. Practică kickboxing de aproape 7 ani, reușind să obțină zeci de premii internaționale. Astăzi, în cadrul „Galei Bărbăției” organizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, Nicolai a fost premiat pentru „rezultate remarcabile” în domeniul sportului.

Sunt performanțe ceea ce ține de salvarea oamenilor, specialiști din cadrul serviciului chimic, chiar și chinologi, dar și pompieri din cadrul intervenției de zi cu zi”, susține Liliana Pușcașu, ofițer de presă DSE.

Este un premiu pe neașteptate, în schimb, efortul depus are și rezultat,” adaugă Nicolai Cărăuș.

Printre premianți se numără și un patruped, care a participat în cadrul unei operațiuni complicate de căutare a unei fete dispărute în pădurea de la Orhei.

Se descurcă de minune, putem să spunem că acest câine înregistrează succese,” adaugă Vitalii Garbunov, stăpânul lui Lex.

Gala se desfășoară, anual, și premiază salvatorii și pompierii care au înregistrat performanțe. „Devotament, curaj, sacrificiu. M-ați pus să fiu dator față de dânșii.”

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram