/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Amânare în dosarul Chirtoacă. Îl acuză pe Gamrețchi că a fost „netezit pe cap” și a primit o pedeapsă formală

09 februarie 2018, ora 18:34

În cererea lor, avocații lui Dorin Chirtoacă au cerut timp pentru a analiza procesele verbale vizând audierea lui Nistor Grozavu și Igor Gamretchi care ar fi depus mărturii împotriva lui Dorin Chirtoacă.

Consider că s-a făcut disjungere și, selectiv, au fost prezentate materialele în judecată tocmai pentru a face suspendarea la primărie, pentru a porni tot acest dezmăț în municipiul Chișinău. Și, respectiv, urmează să vedem într-un fel aceste materiale în zilele următoare”, susține Dorin Chirtoacă, primarul suspendat de Chișinău.

Și de această data Gamrețki a fost scump la vorbă. „Nu, eu nu discut acum nimic absolut. Veți depune mărturii împotriva lui Chirtoacă? Am vorbit odată că nu dau nici o lămurire până la final de proces”, a menționat fostul funcționar.

Chirtoacă susține că fostul șef de la transporturi nu poate fi martor în dosarul său. „Cum poate fi martor o persoană care este învinuită că, în complicitate cu mine, ar fi făcut ceva? Cum poate fi această persoană martor?”, se întreabă Chirtoacă.

De cealaltă parte, procurorul susține că avocații intenționat tergiversează examinarea cauzei în fond. „Începând cu data de 15 noiembrie când s-a terminat ședințele preliminare, urma deja să fie audiați toți martorii. Dar cum ați observat partea apărării intenționat la fiecare ședință înaintează diferite cereri care sunt neîntemeiate”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

Întrebat de ziariști dacă va reveni la Primărie, după ce Curtea Supremă de Justiție i-a anulat interdicția de a deține funcții publice, Igor Gamrețki nu a exclus această posibilitate. „Dar vă veți întoarce la primărie, că CSJ v-a dat posibilitatea de a ocupa funcții publice. O să mă gândesc.”

Primarul suspendat susține că Gamrețki deja a depus o cerere în instanță în acest sens. „Vreți să scăpați? Veniți și vă închinați, vă puneți în genunchi și noi o să vă netezim pe cap și să dăm o pedeapsă formală. El a comis toate aceste lucruri, recunoaște că le-a comis, primește o pedeapsă formală, toarnă zoi pe subsemnatul și până la urmă scapă basma curată și încă depune cerere ca să revină la serviciu”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Primarul suspendat este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat. În paralel, dosarele viceprimarului Nistor Grozavu și a milionarului Alexandru Pincevschi, care de asemenea figurează în dosarul parcărilor cu plată, zac în sertarul procurorului în așteptarea unui răspuns de la o comisie rogatorii din străinătate. Asta în condițiile în care încă la 7 noiembrie 2017, șeful Procuraturii Anticorupție promitea că dosarele celor doi vor fi expediate în instanța de judecată „în două săptămâni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram