/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Tone de carne aduse în condiții insalubre la Piața Centrală. ANSA a dispus nimicirea acesteia

missing
09 februarie 2018, ora 16:37

Chiar și așa vânzătorii își laudă marfa. Cumpărătorii, însă, sunt sceptici și examinează cu atenție marfa înainte de a o cumpăra.

În urma verificărilor, oamenii legii au ridicat aproape o tona jumate de carne de porc și peste 180 de kg de produse afumate în asortiment. Polițiștii au întocmit procese-verbale, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 22 500 de lei.

Tatiana Roman vinde carne la una din halele pieței de ani buni. „Eu personal vând carne numai din satele Moldovei – de la Briceni, de la Edineț”, a mărturisit Tatiana.

Femeia spune că aduce la piață doar carne proaspătă. „În primul rând o apăsăm ea trebuie să crească în primul rând înapoi. Totodată, carnea trebuie să o mirosim. În al treilea rând se poate de gustat”, a explicat vânzătoarea.

Potrivit vânzătorilor, carnea proaspătă poate fi deosebită foarte ușor. „Ea nu-i vânătă, nu-i neagră. Uitați-vă are culoarea roz. Noi avem documente, când carnea este descărcată, vin medicii din laboratoare și o verifică. Să nu vă gândiți că noi o luăm din drum”, a spus o vânzătoare.

Unii cumpărători nu întotdeauna se uită la calitate, ci la preț.

„Mai mult se uită le preț, dacă e mai ieftină o cumpără. Eu cumpăr numai carne de pasăre”, a mărturisit o cumpărătoare.

„Noi avem carne de casă, acolo (n.r la Piața Centrală) nu-i carne”, spune o femeie.

De câte ori am luat, am luat carne bună. Mă uit după culoare, dacă e roz, înseamnă că e proaspătă, dacă e roșie, însemnă că e mai șezută”, a explicat o doamnă.

„Avem încredere în unele persoane pe care le cunoaștem și spun că carnea e de casă”, a mărturisit o cumpărătoare.

Conform legislației, carnea și produsele din carne depistate fără acte de proveniență sunt sechestrate și distruse în baza unui aviz al Autorității Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar transportatorii sau vânzătorii unor astfel de mărfuri sunt amendați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram