Moment istoric înainte de deschiderea JO de la Pyeongchang! Şefii de stat ai celor două Corei au dat mâna

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, şi preşedintele Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Kim Yong-nam, care deţine oficial şi funcţia de şef al statului, s-au întâlnit vineri şi şi-au strâns mâna, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, transmite agenţia Yonhap, citată de AFP.

Kim, care conduce în mod oficial o delegaţie diplomatică nord-coreenă, s-a întâlnit cu Moon la o recepţie a liderilor, organizată înaintea cremoniei, potrivit sursei citate.

Ulterior, preşedintele sud-coreean a dat mâna cu Kim Yo-jong, sora dictatorului nord-coreean. Cei doi au salutat în picioare şi zâmbind intrarea sportivilor nord-coreeni şi sud-coreeni sub acelaşi steag.

Kim Yo-jong asistă la ceremonia de deschiderea a Jocurilor Olimpice de Iarnă chiar în spatele cuplului prezidenţial sud-coreean.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au decis să participe sub un steag comun la această ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

În schimb, vicepreşedintele american Mike Pence a evitat în cursul recepţiei să dea mâna cu reprezentanţii delegaţiei nord-coreene, potrivit preşedinţiei Coreei de Sud.

Kim Yong-nam este cel mai înalt demnitar nord-coreean care vizitează Coreea de Sud, în timp ce Kim Yo-jong este primul membru al dinastiei aflate la conducere din Nord care ajunge pe teritoriul marelui rival din Sud de la încheierea Războiului din Coreea (1950-1953).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...