(video) Suspendările lui Dodon și întrebarea lui Voronin către Candu: Va indica în CV-ul său de câte ori a înlocuit președintele pentru 5 minute?

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, spune că suspendările președintelui Igor Dodon sunt doar pentru ochii lumii și admite că aceasta ar putea fi o înțelegere cu PD. Totodată, Voronin a ținut să întrebe dacă speakerul Parlamentului, Andrian Candu, va indica în CV-ul său de câte ori a înlocuit președintele atunci când ultimul a fost suspendat.

„Interesant, Andrian Candu va scrie în CV de câte ori a înlocuit președintele pentru 5 minute ? Poate va vrea să mai scrie vreo carte despre aceasta, de câte ori a condus el cu țara și cum a făcut-o”, a menționat ironic Voronin.

În ce privește suspendările președintelui Dodon, liderul PCRM a făcut o asemănare cu un câine care e ținut în lanț, dar căruia i se mai permite un pic de libertate:

„Sunt oameni care țin câinii în ogradă fără lanț, iar alții care îi pun lanț, dar unii mai pun o sârmă de la gardul acela până la gardul celălalt și ei umblau pe gardul acela. Așa îmi pare că a fost pus și Dodon pe această sârmă și i-au dat un anumit metraj, adică i-au dat posibilitatea de a avea și el anumite variante”, susține Voronin.

Liderul PCRM spune că dacă s-ar fi procedat cu el așa, atunci și-ar fi dat demisia imediat.

„Doamne ferește dacă se întâmpla cu mine așa ceva. Le spuneam din prima zi la revedere. Nimeni nu se naște președinte, noi toți ne naștem oameni. Situația, conjunctura, toate prostiile acestea care se numesc politică moldovenească. Dar demnitatea, sovistea trebuie să rămână. El trebuie să înțeleagă că acest post nu-i aparține lui, mai ales că a fost ales neconstituțional”, a subliniat Voronin.

Potrivit sursei, Dodon nu face altceva decât să discrediteze instituția pe care o reprezintă. De asemenea, liderul PCRM spune că liderul PSRM, Igor Dodon, a asiprat mult la funcția de președinte și nu își va da demisia cu una, cu două.

„El așa de tare o vrut să fie președinte, să fie boier mare. De aceea, chestiile acestea o să se prelungească. Acesta este rușine la nivel nu doar național, dar și internațional. Deja dacă îl înlăturați, apoi înlăturați-l definitiv. Vă jucați și voi și Curtea Constituțională. 5 minute încolo, 5 minute încoace. Aici e Kонченный идиотизм (idiotism prostesc)”, a subliniat sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente