20:43:56 28.03.2024
Stiri

DOC // 15, 16, 17… Alte trei localități din R. Moldova au semnat Declarația de UNIRE cu România

Știri 09.02.2018 12:56 Vizualizări6133 Autor: Ziarul National
DOC // 15, 16, 17… Alte trei localități din R. Moldova au semnat Declarația de UNIRE cu România


Comuna Codreanca, raionul Strășeni, satul Floreni din Anenii Noi, dar și localitatea Târșiței, Telenești, au semnat declarații de Unire cu România.

Declarația de Unire a comunei Codreanca a fost semnată de primarul Cleopatra Cobzac, de consilierii locali, dar și de 35 de locuitori ai comunei.

„Facem această Unire acum, în suflet și ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului. Facem unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi pentru ca fii și nepoții noștri să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut”, se arată în declarația semnată de autoritățile din Codreanca.

O declarație similară a fost semnată de aleșii locali din Floreni, inclusiv de fostul primar și deputat, Valeriu Munteanu.

„Ieri și satul Floreni, localitatea în care m-am născut și locuiesc a marcat, printr-o decizie cu o puternică încărcătură simbolică, năzuința de secole a românilor din dreapta Nistrului, de Unire grabnică și pentru vecie a Basarabiei cu România. Aduc sincere mulțumiri artizanilor acestei decizii istorice, domnului primar Alexandru David, doamnei secretar Liuba Domenti, domnului Ion Costru și celorlalți consilieri locali, preotului-paroh Viorel Rusu și altor actori implicați în acest proces. Această hotărâre simbolică dar plină de determinare, a fost luată într-o concurență politică acerbă, dar sănătoasă, cu o decizie de inspirație imperialistă, ce bântuie, fără succes și în localitatea noastră”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.



Și consiliul local din Târșiței, raionul Telenești, a votat Declarația de Unire. Printre semnatari se numără primarul localității, Ion Tulbure, secretarul consiliului Angela Crețu, dar și 12 consilieri.

Anterior, 14 localități din R. Moldova au Declarații simbolice de Unire cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md