Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Sportivii din Moldova au cucerit…

Sportivii din Moldova au cucerit trei medalii la Campionatul European pe cluburi la taekwondo

Foto: realitatea.md

Luptătorii moldoveni au obținut trei medalii de bronz la cel de-al 6-lea Campionat European pe cluburi la taekwondo, care s-a încheiat la 8 februarie. Campionatul continental a adunat peste o mie de participanți și s-a desfășurat la Istanbul, Turcia.

Sportivii cadeți au întrat în luptă în prima zi a turneului. Reprezentantul R. Moldova Alin Manole, (categoria -53 kg) a cucerit prima medalie de bronz. Alin a câștigat două lupte, după ce a cedat primele trepte ale podiumului de premiere reprezentanților Turciei.

În a doua zi a competiției, juniorul Danil Lupolov (categoria – 73 kg) a cucerit medalia de bronz în semifinala contra reprezentantul Azerbaijanului, Umud Afandiyev.

Serghei Uscov, un sportiv în vârstă de 18 ani din Tirapol, care a luptat în categoria de seniori (- 58 kg) a devenit al 3-lea premiant al Campionatului European. Sportivul a pierdut lupta de semifinală în fața rusului Georgii Gurtsiev, care a devenit campion european.  În decembrie 2017, Uscov a cucerit medalia de bronz la Campionatul European.

Un alt sportiv promițător din R. Moldova, Stepan Dimitrov, a încercat să lupte pentru medalii în categoria – 58 kg, însă a pierdut a doua luptă, contra sportivului din Kazahstan. Fratele său, Vadim Dimitrov, (categoria – 54 kg) nu a reșit să treacă în runda 2.

Trebuie remarcat și un alt rezultat important al ultimei zile de concurs. Loredana Porcescu (categoria juniori, – 59 kg) a avut șanse mari să aducă încă o medalie palmaresul echipei, însă un singur punct nu i-a ajuns sportivei ca să iasă în semifinale.

Foto: realitatea.md