Tone de carne de porc și mezeluri fără acte de proveniență, confiscate de Poliția Capitalei. Marfa va fi distrusă printr-o decizie ANSA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 1,5 tone de carne de porc şi 200 kg de salamuri şi produse afumate au fost ridicate oamenii legii de la agenţii economici care activează în incinta halelor de comerţ din „Piaţa Centrală”, urmând a fi nimicite printr-o decizie a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Marfa care urma să ajungă în tarabe era transportată în condiţii insalubre, păstrată la temperaturi necorespunzătoare, iar agenţii economici nu au putut prezenta toate actele necesare, privind originea şi calitatea cărnii, precum şi alte documente ce permit desfăşurarea genului dat de activitate.

Măsurile de contracarare a cazurilor de transportare și comercializare a produselor de origine animalieră de către agenții economici care activează în incinta halelor de comerț amplasate în ÎM „Piața Centrală” au fost întreprinse de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în comun cu angajații Direcției nr. 3 a INI al IGP și specialiștii din cadrul Direcției sanitar veterinară.

La faţa locului forţele de ordine au constatat că agenții economici cât și persoanele fizice transportau cantităţile de carne de porc în condiţii insalubre şi temperaturi necorespunzătoare păstrării. În acest context, poliţiştii au decis reţinerea unităţilor de transport, în total fiind ridicate 1.468 kg de carne de porc și 189 kg de produse afumate în asortiment, care prin decizia reprezentanților de la ANSA a fost emisă decizia de nimicire a producției.

Astfel, poliţiştii au întocmit procese-verbale fiind aplicate amenzi în sumă de 22.500 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...