12:28:22 29.03.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău au DOVEZI că Rusia acordă paşapoarte cetăţenilor din stânga Nistrului în care scrie locul naşterii „RMN”

Politică 09.02.2018 10:40 Vizualizări3771 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău au DOVEZI că Rusia acordă paşapoarte cetăţenilor din stânga Nistrului în care scrie locul naşterii „RMN”


Spicherul Andrian Candu susține că Moscova recunoaște, tacit, că regiunea transnistreană ar fi un teritoriu separat de R. Moldova, chiar dacă oficial susține altceva. Oficialul a subliniat că o dovadă în acest sens este faptul că autoritățile rusești eliberează paşapoarte locuitorilor din regiunea transnistreană, iar în acte este indicat locul nașterii „republica moldovenească nistreană” și nu R. Moldova.

„Instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti eliberate persoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi în care la locul naşterii scrie „republica moldovenească nistreană”. Adică cum, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată? Cum rămâne atunci că recunoaştem integritatea teritorială?”, a declarat Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

În același context, președintele Parlamentului afirmă că nu e un secret pentru nimeni că administraţia de la Tiraspol e controlată de Federaţia Rusă. „Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federaţiei Ruse. Armata, muniţiile sunt ale Federaţiei Ruse. Sunt şi decizii ale organizaţiilor internaţionale privind retragerea şi recunoaşterea implicării Federaţiei Ruse. În același timp, nu sunt mişcări ca să se rezolve problema”, punctează Candu.

De asemenea, sursa citată a amintit și de faptul că Moscova s-ar implica în finanţarea unor politicieni de la Chişinău. „Vă aduceţi aminte de ce a fost arestat şi acuzat Bolboceanu? Bolboceanu este un fost coleg în Parlament, care a fost reţinut în flagrant, când primea bani din partea unor persoane pentru anumite informaţii şi pentru aşa-numita tentativă de corupere inclusiv a unor deputaţi. Este vorba de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse”, a conchis spicherul Candu.

Amintim că ieri, 63 de deputați au votat Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova, propusă de un grup de deputați PD, popular-europeni și neafiliați.

În Declarație, Parlamentul se arată îngrijorat de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a R. Moldova din partea Federației Ruse, care denigrează republica, instituțiile, oficialii, dar și cetățenii R. Moldova. Totodată, deputații consideră „neîntemeiată” Declarația adoptată în Duma de Stat a Federației Ruse la adresa guvernării din R. Moldova, care ar demonstra, de fapt, imixtiunea politicului rus în conținutul programelor difuzate de Federația Rusă în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md