Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2018

Reforma controlului de stat şi cea în domeniul actelor permisive, discutate la Guvern

Reforma controlului de stat şi cea în domeniul actelor permisive, discutate la Guvern

Parcursul implementării reformei controlului de stat și al reformei în domeniul actelor permisive a fost discutat astăzi, în cadrul unei şedinţe prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. La întrunire au participat reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, ai Ministerului Economiei şi Infrastructurii, ai Centrului de Implementare a Reformelor şi ai Agenţiei Serviciilor Publice (ASP).

Prim-ministrul a menţionat că a fost promovat cadrul normativ necesar pentru optimizarea structurii şi efectivului de personal al autorităţilor cu funcţii de control şi supraveghere. Totodată, şeful Executivului a subliniat necesitatea urgentării elaborării/modificării Regulamentelor de activitate a instituţiilor cu funcţii de control, precum şi aprobării statelor de personal.

În cadrul şedinţei au fost abordate aspecte legate de operaţionalitatea Registrului de Stat al Controalelor, precum şi de procesul de implementare a Sistemului informaţional automatizat (SIA) de gestiune şi eliberare a actelor permisive (mecanismul ghișeului unic). Până în prezent au fost elaborate pașapoarte pentru primele 46 de acte permisive prioritare, urmând a fi elaborate paşapoarte şi pentru celelalte acte permisive.

De asemenea, a fost luată decizia intensificării discuţiilor pe platforma grupului de lucru cu participarea reprezentanților Cancelariei de Stat, ai ASP şi ai Centrului de Guvernare Electronică, pentru soluţionarea tuturor impedimentelor de nivel tehnic, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus