(video) Premieră în istoria concursului Eurovision. O semifinală se va desfășura la o adâncime de 90 de metri

thumbnail-8_87834000

Televiziunea Română realizează o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision – semifinala din această duminică va avea loc în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri. Artiştii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri, scrie tvr.ro.

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii.

Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2de ecrane LED.

Show-ul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR MOLDOVA şi pe TVR+, duminică, 11 februarie, de la ora 21.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente