(foto) Cele mai bizare destinații turistice subacvatice. Cum arată o poștă, un muzeu sau un bar sub valuri

bar

Odată ce ți-ai făcut curaj și ți-ai pus costumul de scufundări pe tine, o să îți dai seama că adâncul apelor e un loc mult mai mișto decât credeai. Şi asta, chiar dacă în mintea ta încă primează ideea că marea-i un abis întunecat, plin de vietăți hidoase. Expansivi şi invadatori cum suntem noi ca specie, nu ne-am putut abţine şi am construit chiar şi destinaţii turistice sub apă. Iar sub valuri totul capătă alt farmec.

# Restaurant de lux

restaurant

Amplasat în cadrul complexului ultraluxos Conrad Maldives Rangali Island, restaurantul Ithaa este cireașa de pe tort. Acesta este amplasat în mijlocul oceanului, iar numele nu este deloc ales anapoda. ”Ithaa” înseamnă în limba lor locală sidef, culoare ce ne aduce aminte de scoicile din adâncuri. Cum spuneam, față de de celelalte 12 restaurante din cadrul complexului, ca să ajungi să iei masa la Ithaa trebuie să cobori cinci metri de scară spiralată ce te duc într-un tub imens din sticlă. Acolo se află sala de mese ce pune la dispoziția clienților 14 locuri, culmea, toate amplasate la geam. Dincolo de sticla ce te desparte de adâncul oceanului, se plimbă nestingherit meniul tău. Dacă vrei să fii sigur că vei gusta un caviar proaspăt recoltat și că te vei înfrupta dintr-un vin din cea mai vastă selecție de vinuri locale, trebuie să îți faci rezervare din timp. Toate cele 14 locuri ale restaurantului de cinci stele sunt în permanență ocupate, scrie cavaleria.ro.

# Muzeu subacvatic

muzeu

În dorința de a crea cel mai mare muzeu subacvatic din lume, artiștii locali în frunte cu vizionarul sculptor britanic Jason deCaires Taylor, au înființat în 2009 la Cancun un muzeu subacvatic cu 470 de opere. Piesa de rezistență a muzeului MUSA este The Dream Collector, ce înfățișează un bătrânel scriitor alături de un câine, iar în spatele lor se află un raft în formă de ”L” plin cu cărți și sticle. Acestea din urmă sunt sticle adevărate în interiorul cărora se află bilețele cu diferite povești ale oamenilor. Puțin cam straniu, dacă mă întrebi pe mine.

Pe lângă asta, la MUSA se mai află opere precum ”Cine cea de taină” şi ”Anthropocene”, ce înfâțișează un VW Beetle, precum și ”Inerția”, un leneș ce stă tolănit pe o canapea. Pentru liniștea ta, în zona unde este amplasat muzeul, adâncimea Mării Caraibelor nu depășește 15 metri, iar un tur complet poate ajunge la două ore, cu tot cu transport.

# Oficiu Poștal 

vanuatu post office services of we have the worlds first underwater located mins away from at hideaway island resort marine reserve  underwater

Credeai vreodată că mersul la poștă o să fie o adevărată aventură demnă de povestit la bere? La noi în țară, clar nu. Dar dacă ajungi în țara insulară numită Vanuatu, nu poți trimite o vedere celor de acasă fără ca ea să fie împachetată corespunzător. La aproximativ 50 de metri de țărm și la trei metri adâncime, se află oficiul poștal subacvatic, un lucrează patru angajați. Când vezi un steag fluturând în larg, înseamnă ce e cineva gata să-ți ia mesajul din sticlă și să îl trimită peste mări și țări.

# Bar subacvatic

bar

Se numește Clear Lounge și se află în Cozumel, cea mai căutată insulă pentru turism din Mexic. Datorită noilor tehnologii de scufundare, toți cei care trec pragul localului sunt de fapt scufundați într-un imens acvariu. Acolo, clienţii se pot relaxa cu jocuri precum Jenga şi pistoalele cu bule, ba chiar pot imortaliza momentul într-o cabină foto. Ce-i drept, acolo nu găseşti un cocktail ca la orice alt bar din zonă. În schimb, oxigenul aromat pe care îl inspiri prin cască o să te liniștească și, în plus, o să îți ajute și sănătatea. Sunt curios cum se simte beția acolo.

# Hotel subacvatic

hotel

Pe când mulți dintre hotelieri își aleg amplasarea noilor clădiri după grele calcule și studii de piață, Cabana Jules Undersea din Key Largo, Florida, a fost prima care și-a invitat oaspeții să doarmă în compania peștilor. Acest laborator dezafectat de cercetare marină a fost prima stațiune subacvatică din lume, undeva prin 1980, pe când turismul de lux nu era exploatat mai deloc. Ca să ajungi în hotel, trebuie să te scufunzi nouă metri, așa că nu îți lua o tonă de bagaje. Camerele sunt dotate cu toate facilitățile, ba chiar îți poți comanda și pizza. Prețul pentru o noapte de cazare sub apă pornește de la 350$. Pentru o așa experiență, trebuie să pui ceva bănuți la saltea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente