/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Scântei la prima ședință. Parlamentul de la Chișinău condamnă, prin declarație, amestecul Moscovei

missing
08 februarie 2018, ora 19:09

Este cert faptul necesității de o reacție promptă, în special după declarația Dumei de Stat împotriva RM”, susține Sergiu Sîrbu, secretarul fracțiunii PDM.

„Aceste declarații sunt necesare uneori, însă slabi ne fac aceste jocuri din culise”, a adăugat Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele fracțiunii PLDM.

„RM este un poligon al experimentelor aplicării războiului hibrid împotriva vecinilor din partea Federației Ruse”, susține Eugen Caropv, președintele grupuLui PPEM.

„De ce trebuie să mai fim în CSI? CSI, de fapt, asta înseamnă Federația Rusă”, a subliniat Mihai Ghimpu, președintele fracțiunii PL.

„Referitor la CSI, nu este materie juridică de proiect de hotărâre de Parlament”, a declarat Marian Lupu, președintele fracțiunii PDM.

„Duma de Stat ce a făcut? A răspuns. Iar acum voi începeți a aiuri. Dacă interziceți aceste canale rusești, trebuie să interziceți și celelalte canale. Așa nu se face. Asta, scuzați, iar e prostituție”, a menționat deputatul PCRM Vladimir Voronin.

Tot astăzi, liberal-democrații au cerut audierea conducerii ANSA și a ministerului Agriculturii privind scandalul de pe piața lactatelor. Propunerea nu a fost însă susținută – la fel cum nu a fost susținută nici solicitarea socialiștilor de a aproba o declarație prin care să fie condamnate acțiunile cu caracter unionist. Nemulțumiți, socialiștii au părăsit sala de ședințe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram