/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un moldovean este acuzat în SUA că ar fi implicat într-o fraudă de 530 de mln de dolari

missing
08 februarie 2018, ora 18:30

Departamentul de Justiție SUA informează că pe numele a 36 de membri ai grupării a fost eliberată un act de acuzare pentru presupusele lor roluri în Organizația Infraud, o întreprindere cyber-criminală care era implicată în achiziționarea, vânzarea și difuzarea pe scară largă a identităților furate, cărți de debit și de credit compromise, informații de identificare personală, informații financiare și bancare, malware de calculator și alte contrabande.

Potrivit actului de acuzare, Organizația Infraud a fost creată în octombrie 2010 de către Svyatoslav Bondarenko, alias “Obnon”, cunoscut sub numele de “Rector”, alias “Helkern”, 34, din Ucraina, pentru a promova și a crește interesul pentru Organizația Infraud ca prima destinație pentru achiziționarea cu amănuntul a informațiilor despre cărți de credit contrafăcute sau furate – pe Internet.

Sub sloganul „In Fraud We Trust”, organizația a direcționat traficul și potențialii cumpărători către site-urile automate de vânzare ale membrilor săi, care au servit drept conducte online pentru traficul cu mijloace furate de identificare, informații financiare și bancare furate, programe malware și alte bunuri ilicite.

De asemenea, a oferit un serviciu de împuternicire legală pentru facilitarea tranzacțiilor cu valută digitală ilicită în rândul membrilor săi și a protocoalelor de screening angajate care se presupune că asigura o calitate înaltă a cardurilor furate, informațiilor de identificare personală și și alte tipuri de contrabandă permise pentru a fi promovate membrilor.

Conform rechizitoriului, membrii Infraud au deținut roluri definite în ierarhia organizației. “Administratorii” au gestionat funcționarea zilnică și planificarea strategică a organizației, au aprobat și au monitorizat calitatea de membru și au acordat pedepse și recompense membrilor. “Super Moderatorii” au supravegheat și au administrat domenii specifice de specialitate în cadrul expertizei lor. “Moderatorii” au moderat unul sau două sub-forumuri specifice în domeniile lor de expertiză în materie. “Furnizorii” au vândut produse și servicii ilicite membrilor Infraud. În cele din urmă, “membrii VIP” și “membrii” au folosit forumul Infraud pentru a culege informații și a facilita actele lor penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram