08:37:14 24.04.2024
Stiri

STABILIT // Când va fi LANSAT Serviciul unic pentru apelurile de urgență: Și persoanele cu deficiențe de auz vor putea apela fără probleme serviciul 112

Social 08.02.2018 16:00 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
STABILIT // Când va fi LANSAT Serviciul unic pentru apelurile de urgență: Și persoanele cu deficiențe de auz vor putea apela fără probleme serviciul 112


Serviciul unic pentru apelurile de urgență 112 va deveni funcțional la finele lunii martie curent. Ultimele evoluții privind pregătirea pentru lansarea Serviciului unic, acțiunile realizate și măsurile care mai urmează a fi întreprinse au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

Deja au fost identificate sediile pentru dislocarea a două Centre de preluare a apelurilor de urgență în municipiul Chișinău și a fost achiziționat sistemul informațional unic pentru preluarea apelurilor.

Soluția tehnologică procurată este una dintre cele mai avansate la nivel european, până acum fiind implementată doar în Suedia și Danemarca. Aceasta oferă o serie de opțiuni esențiale noi: localizare geografică, preluarea apelurilor video direct din platforma CordCom, preluarea mesajelor text, captarea și introducerea în sistem a imaginii și video de pe alte dispozitive. Astfel, persoanele cu deficiențe de auz și vedere vor putea apela fără probleme serviciul 112.

Șeful Guvernului a solicitat să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru implementarea cât mai eficientă a Serviciului unic pentru apelurile de urgență 112. Acesta urmează să devină funcțional la finele lunii martie curent, integrând numerele 901, 902 și 903.

112 este numărul unic pentru apelurile de urgență activ în toate statele membre ale Uniunii Europene. Funcționează în regim non-stop și poate fi apelat absolut gratuit de fiecare cetățean de pe telefonul fix și mobil.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md