Guvernatorul Insulelor Bermude, un teritoriu britanic, a promulgat o lege care anulează drepturile persoanelor de acelaşi sex să se căsătorească, în ciuda unei decizii a Înaltei Curţi de anul trecut care autoriza astfel de căsătorii.

Waltor Brown, ministrul de interne, a declarat că legislaţia semnată de guvernatorul John Rankin echilibrează balanţa în disputa privind drepturile de căsătorie ale persoanelor de acelaşi sex şi în acelaşi timp respectă deciziile Curţii Europene de Justiţie privind recunoaşterea şi protecţia cuplurilor de acelaşi sex.

Legislaţia a trecut de Parlament cu o marjă semnificativă, iar majoritatea cetăţenilor au fost împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în cadrul unui referendum.

Grupurile pentru protejarea drepturilor comunităţii LGBT au spus că parteneriatele civile, varianta legală disponibilă în Insulele Bermude, îi fac pe cei din comunitate să fie cetăţeni de rang secund şi că este fără precedent ca o jurisdicţie să anuleze dreptul legal la căsătorie după ce l-a acordat iniţial.