22:56:37 28.03.2024
Stiri

DOC // Ce prevede Declarația împotriva amestecului Federației Ruse în politica din R. Moldova, adoptată de Parlament

Politică 08.02.2018 14:57 Vizualizări2605 Autor: Ziarul National
DOC // Ce prevede Declarația împotriva amestecului Federației Ruse în politica din R. Moldova, adoptată de Parlament


Șaizeci și trei de deputați au votat astăzi Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova, propusă de un grup de deputați democrați, popular-europeni și neafiliați.

În Declarație, Parlamentul se arată îngrijorat de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a R. Moldova din partea Federației Ruse, care denigrează republica, instituțiile, oficialii, dar și cetățenii R. Moldova. Totodată, deputații consideră „neîntemeiată” Declarația adoptată în Duma de Stat a Federației Ruse,care ar demonstra, de fapt, imixtiunea politicului rus în conținutul programelor difuzate de Federația Rusă în R. Moldova.





Chiar dacă au votat declarația alături de majoritatea parlamentară, liberalii și liberal-democrații au pus la îndoială sinceritatea acesteia.

Liberalul Lilian Carp a remarcat faptul că în document se face referință la partide din R. Moldova susținute financiar de Federația Rusă. Legislatorul a spus că finanțarea partidelor din exterior este ilegală și a sugerat să se facă mai degrabă denunțuri la organele abilitate pentru a interzice aceste partide, pentru a nu fi „o declarație de dragul declarației”.

„Noi aici constatăm un fapt. Denunțurile le vom face nu de la tribuna Parlamentului”, i-a răspuns democratul Sergiu Sârbu.

Liberal-democrata Maria Ciobanu a adăugat că „toată lumea vede seara la telvizor minciunile din federația Rusă tirajate de televiziunile liderului Dvs. de partid”. Prin urmare, această declarație nu i se pare „sinceră”, fiind doar „un joc determinat de problemele pe care le are liderul Dvs. în Rusia”.

Colegul ei de fracțiune, Vadim Pistrinciuc, a adăugat că liberal-democrații vor vota această declarație, imclusiv pentru ca democrații să se conducă de ea: „Să vă uitați la ea de câte ori mai faceți înțelegeri cu socialiștii”.

În replică, spicherul Andrian Candu a spus că democrații sunt „consecvenți”, amintind că au votat mai întâi sistemul mixt împreună cu liberal-democrații, iar pe urmă i-au „molipsit și pe alții”: „Să nu vă aduc aminte cu cine ați anulat acest sistem mixt”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md