/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Nicolae Gaiduc va fi portdrapelul Moldovei la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud

missing
08 februarie 2018, ora 13:41

„Sunt onorat că am această ocazie de a fi portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile din PyeongChang. Cu siguranță, vor fi emoții de nedescris. Abia aștept să debutez la o ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Nicolae Gaiduc, în vârstă de 21 de ani.

Nicolae a început să practice biatlon și schi fond la vârsta de 14 ani la Poligonul Dinamo sub comanda Nadejdei Bria. În 2011 a participat pentru prima dată la un turneu internațional, reușind să se remarce în Slovacia. Concurând la biatlon de vară, el a ocupat locul 1 la sprint și locul 2 la mass-start.

Anul viitor s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Țărilor Balcanice din Bulgaria, de asemenea la biatlon de vară. În 2013, el a concurat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Brașov în proba biatlon. Gaiduc este premiant la diferite turnee din România la schi fond și biatlon. Anul trecut, a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial de schi fond printre seniori, care a avut loc în Finlanda.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram