(FOTO) Jirinovski – 3, Putin – 4 şi Sobciak – 5. CEC-ul rus a prezentat modelul buletinului de vot pentru alegerile prezidenţiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a publicat o mostră a buletinului de vot pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc în Federaţia Rusă pe 18 martie curent. Actualul preşedinte rus Vladimir Putin, tot el cel mai probabil învingător al cursei prezidenţiale, este pe poziţia a patra în buletinul de vot.

În buletin sunt incluse numele a opt candidaţi: Serghei Baburin, Pavel Grudinin, Vladimir Jirinovski, Vladimir Putin, Xenia Sobciak, Maxim Suraikin, Boris Titov şi Grigorii Iavlinski. Ordinea înscrierii în buletin nu este una întâmplătoare, numele fiind înscrise în ordinea alfabetului rusesc.

Oficial în cursa electorală au fost înregistraţi şapte candidaţi, Maxim Suraikin nefiind înregistrat încă de CEC-ul rus. Totodată, la momentul în care Comisia Electorală Centrală prezentase modelul buletinului de vot, nici Xenia Sobciak nu era înregistrată încă, despre înregistrarea ei anunţându-se ulterior.

În descrierea candidaţilor în buletinele de vor este indicat din partea cărui partid sunt înaintaţi aceştia, anul naşterii, locul de trai, precum şi locul de muncă. Astfel, dacă în dreptul a şapte candidaţi sunt coloniţe întregi de text, în dreptul lui Putin este scris doar: „născut în 1952; locul de trai – oraşul Moscova; Preşedintele Federaţiei Ruse; înaintat independent”.

Pentru alegerea unuia dintre candidaţi, în ziua alegerilor, alegătorul va trebui să scrie orice semn într-un pătrăţel indicat în dreapta unuia dintre candidaţi. Alegătorii care vor indica semne în mai multe pătrăţele, indiferent care vor fi acestea, vor strica buletinele de vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...