Deputații din Parlament, „neinteresați” de calitatea laptelui vândut în magazine

milk splash
Foto: pakistankakhudahafiz.com

Deputații majorității își apără funcționarii responsabili din domeniul alimentar. În debutul ședinței Parlamentului, aleșii poporului au refuzat astfel să fie audiați oficialii în legătură cu apariția în presă a unui raport despre produsele lactate, în care se indica faptul că un fert din producția de lactate a celor 45 de întreprinderi analizate conțineau grăsimi de natură străină și nu lapte.

Propunerea a venit din partea deputaților PLDM, care au solicitat să fie audiați în Parlament directorul ANSA și Ministrul responsabil de domeniul Agriculturii. Deputații din majoritatea Parlamentară nu au dorit însă ca funcționarii să fie chemați la raport.

Pe 2 februarie, Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC) a publicat rezultatele examinării alimentelor lactate care sunt comercializate în Republica Moldova.

Un sfert din eșantioanele prezentate nu au trecut testul. Potrivit Galinei Ceciko, șeful laboratorului de testare CMAC, calitatea untului și smântânii a înregistrat cele mai puține pretenții din partea specialiștilor.

Potrivit rezultatelor, liderul în conținutul de grăsimi străine (non-lactate) este compania națională „JLC”. În majoritatea produselor sale, grăsimea vegetală era mult peste măsura admisibilă. Conform metodei aprobate, aceasta ar trebui să fie sub 5% din fracțiunea totală de grăsime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente