Cel mai proaspăt deputat comunist aderă la democraţi. Sîrbu: PD are deja 42 de deputaţi în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai proaspăt deputat ajuns în Parlament pe lista Partidului Comuniştilor, Aliona Babiuc a aderat la Partidul Democrat. Anunţul a fost făcut în debutul şedinţei plenare de astăzi de către un alt fost deputat comunist, democratul Sergiu Sîrbu. Astfel, potrivit lui Sîrbu, începând de astăzi, fracţiunea PD are începând de astăzi oficial 42 de deputaţi.

„De pe data de 7 februarie 2018, doamna Babiuc face parte din echipa noastră. Astfel, Partidul Democrat are deja 42 de deputați în Parlament”, a subliniat Sîrbu.

Este de menţionat că Aliona Babiuc a ajuns în Parlament după ce Oxana Domenti a decis să-şi depună mandatul, iar pe 13 decembrie 2017 Curtea Constituţională a validat mandatul următorului candidat supleant pe lista PCRM. Înainte de asta însă, PCRM a făcut public un comunicat în care privind excluderea Alionei Babiuc din rândurile PCRM.

Vedeţi şi: Dezamăgire pentru comunişti. Aliona Babiuc acceptă mandatul, iar fracţiunea PCRM rămâne cu doar şase deputaţi

Astfel, la prima şedinţă a Parlamentului la care a participat şi Babiuc aceasta a stat în tribuna unde se află deputaţii socialişti şi câţiva democraţi, comuniştii şi Babiuc având şi câteva schimburi de replici între ei.

Amintim că după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, PD a acces în Parlament cu 19 mandate de deputat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...