/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mihai Ghimpu la „Politica”: Plahotniuc conduce la ora actuală Primăria Chișinău

missing
08 februarie 2018, ora 12:29

Eu sunt sigur că Dorin Chirtoacă va fi achitat și va reveni la primărie. Procurorii și-au terminat munca, au dat dosarul în judecată și acum procurorii vorbesc din pod. Nu au probe și de aceea și întind dosarul acesta,” a declarat Ghimpu.

Moderatorii Natalia Morari și Andrei Popov au întrebat și de ce Dorin Chirtoacă se ține de această funcție și de ce nu strică jocul democraților printr-o demisie care ar duce la provocarea alegerilor anticipate. „Unicul instrument prin care primăria poate fi scoasă de sub controlul domnului Plahotniuc, astăzi este în mâinile PL-ul și personal în mâinile lui Dorin Chirtoacă. Dvs. știți că alegerile anticipate pot fi provocate nu mai puțin decât cu un an înainte de alegeri. Înseamnă că alegerile anticipate în municipiul Chișinău ar putea să aibă loc nu mai târziu decât în luna iunie 2018. Nu mai târziu de luna martie, Dorin Chirtoacă, dacă vrea să scoată primăria din mâinile lui Vlad Plahotniuc, ar trebui să-și de-a demis. De ce nu o face?

Dorin Chirtoacă nu a fost atras niciodată de funcție. A venit în lupta acesta ca să facă ceva pentru Chișinău și a făcut,” a răspuns evaziv Ghimpu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram