Într-un comunicat al coaliţiei coordonate de SUA se precizează că atacul a fost lansat după ce forţe aliate ale regimului Bashar al-Assad ”au iniţiat atacuri neprovocate” împotriva sediilor Forţelor Democrate Siriene. Potrivit Armatei americane, aproximativ 500 de militanţi ai regimului de la Damasc au lansat atacuri folosind artilerie şi tancuri fabricate în Rusia.

”Forţele favorabile regimului sirian au folosit tancuri T-54 şi T-72 într-un atac împotriva Forţelor Democrate Siriene, la aproximativ opt kilometri de linia de separaţie de pe fluviul Eufrat. Estimăm că peste 100 de militanţi ai regimului sirian au fost ucişi în urma confruntărilor cu forţele coaliţiei. Acţiunea noastră a fost luată în auto-apărare”, se arată în comunicatul Armatei americane, iar niciun cetăţean al SUA nu a fost rănit în timpul confruntărilor.

”Pentru apărarea Coaliţiei şi a forţelor partenere, Coaliţia a efectuat lovituri împotriva forţelor atacatoare, pentru a respinge actul de agresiune împotriva partenerilor angajaţi în misiunea Coaliţiei Globale de înfrângere a Stat Islamic. Coaliţia nu poate specula pe marginea componenţei exacte a forţelor regimului sirian care au condus atacul”, a mai transmis Armata SUA.