Coaliția SUA a lovit forțele proguvernamentale siriene, drept răspuns la un atac anterior în adresa sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coaliția condusă de Statele Unite ale Americii în lupta cu gruparea Stat Islamic a anunțat că formațiunile militare proguvernamentale au atacat sediul „Forțelor Democratice Siriene” (SDF), în care se aflau consilieri americani. Astfel, a fost efectuat un atac de răspuns asupra militarilor sirieni.

„Forțele proguvernamentale siriene au inițiat un atac asupra sediului „Forțelor Democratice Siriene” pe 7 februarie. Militarii coaliției se aflau în calitate de consilieri, asistenți și forțe de însoțire alături de partenerii SDF în timpul atacului produs la 8 km spre est față de linia convenită de prevenire a conflictului pe râul Eufrat”, se spune într-un anunț al comandamentului.

„Pentru protejarea forțelor de coaliție și parteneriat, coaliția a efectuat lovituri în direcția atacatorilor pentru a respinge actul de agresiune în privința partenerilor implicați în lupta cu gruparea Stat Islamic”, se mai menționează în anunțul Coaliției condusă de SUA.

Informații cu privire la eventuale victime în urma incidentului nu au fost difuzate. Totodată, Damascul nu a comentat deocamdată declarațiile Coaliției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...